Hieronta

Aktiivinen elämäntapa ja harrastukset vaatii kehon huoltamista säännöllisesti, jotta kroppa pysyy toimintakykyisenä. Palautuminen arjen kiireistä ja harrastuksista vaatii monipuolista huoltoa niin kotona omatoimisesti kuin myös ammattilaisen käsittelyssä. Toimipisteelleni saapuessasi kartoitan alkutilanteen, kuuntelen sinun toiveesi ja tarpeesi ja suunnittelen hoidon sen pohjalta. Suunnittelen jokaisen hoitotapahtuman yksilöllisesti tukemaan juuri sinun palautumistasi, jotta pystyt nauttimaan aktiivisesta ja hyvästä elämästä mahdollisimman pitkään. Tarvittaessa annan sinulle kehonhuoltovinkkejä myös kotiin viemisiksi, joita voit tehdä hierontakäyntien välissä.

Yleisimmin kysytyt kysymykset:

Olen tulossa hierontaan, mutta vielä samana iltana minulla olisi kova treeni vedettävänä. Voinko silti tulla hierontaan?

En suosittele kovatehoista harjoittelua hieronnan kanssa samalle päivälle. Voit tehdä kevyttä, kroppaa tunnustelevaa harjoittelua vielä samana päivänä tai pitää kokonaan lepopäivän. Mikäli kovatehoinen harjoitus on välttämätöntä tehdä vielä samana päivänä, suunnitellaan hieronta suoritukseen valmistavana. Näin toimitaan esimerkiksi ammattiurheilijoiden kanssa.

Tunnen itseni kipeäksi, uskallanko tulla hierontaan?

Peruuta varaamasi aika, jos tunnet itsesi kipeäksi. Flunssa on hieronnan kontraindikaatio eli vasta-aihe, jolloin hieronta ei ole oikea vaihtoehto.

Muita hieronnan kontraindikaatioita on muun muassa krapula, päihtymys, tarttuvat ihotaudit, voimakkaat kipulääkkeet (keskushermostoon vaikuttavat), avohaavat, luunmurtumat, paleltumat, syöpä (vain lääkärin määräyksestä). Tässä muutamia mainitakseni. Aina jos jokin asia mietityttää, ota yhteyttä hierojaan tai varmista asia lääkäriltäsi.

Miten urheiluhieronta eroaa tavallisesti hieronnasta?

Klassinen hieronta on lihaksia rentouttavaa hierontaa. Urheiluhieronta taas lisäksi erityisesti lihasta venyttävää ja muokkaavaa hierontaa. Lihasta hierotaan eri suunnista erilaisin ottein ja apuna käytetään myös passiivisia venytyksiä. Urheiluhieroja käyttää siis tilanteen mukaan sekä klassisen- että urheiluhieronnan otteita riippuen hoidon tavoitteesta ja siitä, mitä aluetta käsitellään.